Toteuta koulutus Siviksen kanssa

Haluatko toteuttaa koulutuksen yhteistyössä Siviksen kanssa? Toteutamme koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestöjemme ja niiden yhdistysten kanssa. Tutustu koulutuksen kriteereihin ja toteutusohjeisiin.

Kaikki Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettävä jäsenjärjestöjen koulutus on osa Siviksen opetusohjelmaa. Jäsenjärjestöjen koulutuksen ohjauksessa ja tuessa painottuvat strategiamme tavoitteet:

 1. Elinikäinen oppiminen ja kansalaistaitojen vahvistaminen.
 2. Kasvattaminen kestävään elämään.
 3. Demokraattisen yhteiskunnan tukeminen.
 4. järjestöjen elinvoimaisuuden vahvistaminen.

Tarjoamme jäsenjärjestöillemme myös koulutuksen suunnittelun tukea sekä koulutuksen mitoittamista ja laadun kehittämistä. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus ohjataan ja raportoidaan Sivisverkossa

Siviksen opetusohjelmaan kuuluvien koulutusten määritelmä

 • Koulutuksilla on aina opinnollinen tavoite ja kouluttaja. Koulutuksen tulee tähdätä siihen, että osallistujat oppivat sen aikana jotakin ennalta määriteltyä, eli koulutukselle on laadittu osaamistavoitteet.  
 • Koulutukset edistävät sisällöiltään eristyisesti aktiivista kansalaisuutta, järjestötoimintaa ja vapaaehtoistoimintaa.
 • Koulutusten tulee olla avoimia ja voittoa tavoittelemattomia.
 • Koulutukset on suunnattu aikuisille.
 • Koulutus toteutetaan ryhmäopetuksena, jonka vähimmäiskesto on yksi opetustunti.  
 • Koulutukset voivat olla toteutusmuodoiltaan kursseja, luentoja, seminaareja tai vertaisopintoryhmiä. Niitä voidaan toteuttaa lähi-, etä-, tai hybridikoulutuksena.
 • Koulutukset eivät saa kuulua toisen oppilaitoksen opetusohjelmaan. Koulutus ei voi olla osa tutkintoon johtavaa koulutusta tai tuoda lupaa ammatinharjoittamiseen.
 • Järjestön sisäinen työntekijöiden henkilöstökoulutus ei voi olla osa Siviksen vapaan sivistystyön opetusohjelmaa.

(Koulutusmääritelmä on voimassa vuoden 2024 alusta alkaen.)

Näin toteutat koulutuksen Siviksen kanssa

 1. Varmista, että järjestösi on Opintokeskus Siviksen jäsen. Tämän jälkeen tutustu järjestösi koulutussopimukseen Siviksen kanssa sekä tuntipäätökseen. Näin saat tiedon, millaisia koulutustyyppejä ja koulutussisältöjä järjestösi on sopinut Siviksen kanssa toteutettavaksi.
 2. Hanki tunnukset koulutusten hallintajärjestelmään eli Sivisverkkoon. Koulutusten hallinnoinnista ja Sivisverkon käytöstä järjestetään säännöllisesti infowebinaareja. Löydät webinaarien ajankohdat Koulutuskalenterista.
 3. Suunnittele koulutus Sivisverkossa järjestösi kanssa sovittujen Sivis-käytäntöjen mukaisesti. Koulutus voi olla kertaluonteinen tai koulutus voidaan toteuttaa valmiin koulutusmallin mukaisesti. Kertaluonteisen koulutuksen sisältö ja osaamistavoitteet täytetään Sivisverkkoon aina erikseen. Koulutusmalli-koulutuksissa hyödynnetään oman järjestön tarjoamia koulutusmalleja. Muista aina varmistaa omasta järjestöstäsi, että voit käyttää koulutukseesi Sivis-tunteja. Jos taas haluat hyödyntää opintopisteytettyjä koulutusmalleja ilman Sivis-tukea, valitse koulutus ilman Sivis-tukea.
 4. Täytä valitsemasi koulutustyypin pakolliset tiedot Sivisverkossa ja tallenna koulutus. Tässä kohdassa valitset myös, hyödynnätkö koulutuksessasi Siviksen verkkokoulutuksen työkaluja.
 5. Markkinoi koulutusta. Muista käytää Siviksen logoja ja mainita esim. verkkosivuilla ja somemarkkinoinnissa, että koulutus on toteutettu Siviksen kanssa.  
 6. Kerää koulutuksen osallistujatiedot Sivisverkkoon. Jakamalla Siviksen koulutuskalenterin linkin, voit kerätä osallistujien tiedot helposti suoraan Sivisverkkoon. 
 7. Koulutuksen jälkeen lisää Sivisverkossa koulutuksessa syntyneet kulut. 

Tutustu Siviksen opetusohjelmaan

 • Aloituspäivä 7.12.2023 Saarijärvi
  Tekninen työ

  Himmelikurssi/Saarijärvi

  Opitaan valmistamaan perinteinen himmeli joko oljista tai järviruokosta.

 • Aloituspäivä 7.12.2023 Oulu
  Vapaa-aika ja nuorisotyö

  Osaava kerhonohjaaja

  Koulutuksen osallistuja saa valmiudet 4H-kerhon ohjaamiseen. Hän osaa hyödyntää 4H:n kerhotoiminnan materiaaleja, osaa suunnitella…

 • Aloituspäivä 7.12.2023 Iisalmi
  Kotitalous

  Suussa sulavaa suklaasta-kurssi

  Suussa suklaasta kurssillavalmistetaan erilaisia ruokia ja leivonnaisia erilaista suklaata käyttämällä.

 • Aloituspäivä 7.12.2023 Oulu
  Ensiapu

  EA-ryhmäilta; Vanhan kertausta ja uuden suunnittelua

  Kerrataan syyskaudella opittua ja suunnitellaan kevätkauden ohjelmaa

 • Aloituspäivä 8.12.2023 Turku
  Tekstiilityö

  Nelli Nooran kenkäkurssi

  Viikonlopun workshopin aikana opit valmistamaan itsellesi uniikit kesänilkkurit!

 • Aloituspäivä 8.12.2023 Kuopio
  Kuntoutus

  Kurssi pariskunnille, sopeutumisvalmennus

  Parikurssilla kuullaan keliakiasta sairautena, opitaan gluteenittomasta ruokavaliosta ja tuotteista lisää, osallistutaan pitkäaikaissairauden kanssa elämistä…

 • Aloituspäivä 8.12.2023 Turku
  Tekstiilityö

  Tuftaus eli punch needle

  Kurssilla opit tuftausneulan käytön sekä valmistat uniikin pyöreän taulun joko valmiista mallista tai oman…

 • Aloituspäivä 8.12.2023 Helsinki
  Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

  Uusi elatusapuohje vuoroasumistilanteessa –verkkokoulutus

  Verkkokoulutus vuoroasuvan lapsen elatuksesta ja päivitetystä elatusapuohjeistuksesta. Oikeusministeriön vuonna 2007 julkaisema ohje lapsen elatusavun…

SivisNYT