Toteuta koulutus Siviksen kanssa

Haluatko toteuttaa koulutuksen yhteistyössä Siviksen kanssa? Toteutamme koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestöjemme ja niiden yhdistysten kanssa. Tutustu koulutuksen kriteereihin ja toteutusohjeisiin.

Opintokeskus Siviksen opetusohjelma muodostuu Siviksen itse toteuttamista ja jäsenjärjestöjen eli kanssajärjestäjien kanssa toteutettavista koulutuksista.

Kaikki Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettävä jäsenjärjestöjen koulutus on osa Siviksen opetusohjelmaa. Jäsenjärjestöjen koulutuksen ohjauksessa ja tuessa painottuvat strategiamme tavoitteet:

  • Elinikäinen oppiminen ja kansalaistaitojen vahvistaminen.
  • Kasvattaminen kestävään elämään.
  • Demokraattisen yhteiskunnan tukeminen.
  • järjestöjen elinvoimaisuuden vahvistaminen.

Tarjoamme jäsenjärjestöillemme myös koulutuksen suunnittelun tukea sekä koulutuksen mitoittamista ja laadun kehittämistä. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus ohjataan ja raportoidaan Sivisverkossa

Koulutuksen määritelmä

Minkälainen koulutus voi kuulua Opintokeskus Siviksen opetusohjelmaan?

  1. Koulutuksella on opinnollinen tavoite.
    • Koulutuksella on selkeät osaamistavoitteet, joissa määritellään mitä osallistujien odotetaan osaavan koulutuksen jälkeen.  
    • Osallistujan tulee tietää osallistuvansa koulutukseen.   
    • Järjestön muun toiminnan tai tapahtuman yhteydessä syntyvä oppiminen ei ole Siviksen opetusohjelmaan sisältyvää koulutusta. 
  2. Koulutus on sisällöltään aktiivista kansalaisuutta ja järjestötoimintaa sekä vapaaehtoistoimintaa edistävää koulutusta.
  3. Koulutus on avointa ja voittoa tavoittelematonta.
    • Koulutus on kaikille avoin tai kohdentuu laajalle joukolle.  
    • Koulutuksen osallistujien valintaan voi liittyä valintaprosessi tai osallistumiselle voi olla esimerkiksi lähtöosaamiseen liittyviä kriteerejä. Koulutus voi olla kohdennettu tietyn järjestön toimijoille.  
    • Organisaation sisäinen henkilöstökoulutus tai ammatillinen lisäkoulutus ei ole Siviksen vapaan sivistystyön opetusohjelmaan kuuluvaa koulutusta.  
    • Koulutuksesta voidaan periä kohtuullisia maksuja, mutta koulutusta ei voi toteuttaa taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi. 
  4. Koulutus on suunnattu aikuisille, mutta koulutukseen voivat osallistua kaikenikäiset.
  5. Koulutus toteutetaan ryhmäopetuksena, jonka vähimmäiskesto on yksi opetustunti. Yksi kouluttajan opetustunti on 60 min (45 min + tauko 15 min).
  6. Koulutuksen toteutusmuotona voi olla pidempikestoinen kurssi, yksittäinen luento tai seminaari. Koulutuksessa on aina kouluttaja. 
     
  7. Koulutuksen toteutustapana voi olla lähi- tai etäopetus tai koulutus voidaan toteuttaa lähi- ja etäopetusta yhdistävänä hybridiopetuksena. 
  8. Koulutus ei voi kuulua toisen oppilaitoksen opetusohjelmaan.

Opintokeskus Siviksen opetusohjelmaan kuuluvien koulutusten tarkemmat kriteerit ja Siviksen pedagogiset periaatteet löytyvät Opintokeskus Siviksen Koulutuslinjauksesta.

Näin toteutat koulutuksen Siviksen kanssa

  • Varmista, että järjestösi on Opintokeskus Siviksen jäsen. Selvitä järjestöltäsi, millaisia koulutussisältöjä ja koulutustyyppejä Siviksen kanssa on sovittu toteutettavaksi koulutussopimuksessa.
  • Hanki tunnukset koulutusten hallintajärjestelmään eli Sivisverkkoon. Koulutusten hallinnoinnista ja Sivisverkon käytöstä järjestetään säännöllisesti infowebinaareja. Löydät webinaarien ajankohdat Koulutuskalenterista.
  • Suunnittele koulutus Sivisverkossa järjestösi kanssa sovittujen Sivis-käytäntöjen mukaisesti. Koulutus voi olla kertaluonteinen tai koulutus voidaan toteuttaa valmiin koulutuspohjan tai opintopisteytetyn koulutusmallin mukaisesti. Kertaluonteisen koulutuksen sisältö ja osaamistavoitteet täytetään Sivisverkkoon aina erikseen.

    Koulutuspohja ja koulutusmalli-koulutuksissa hyödynnetään oman järjestön tarjoamia koulutusmalleja. Muista varmistaa omasta järjestöstäsi, että voit käyttää koulutukseesi Sivis-tunteja. Jos taas haluat hyödyntää koulutupohjia ja koulutusmalleja ilman Sivis-tukea, valitse koulutus ilman Sivis-tukea.
  • Täytä valitsemasi koulutustyypin pakolliset tiedot Sivisverkossa ja tallenna koulutus. Tässä kohdassa valitset myös, hyödynnätkö koulutuksessasi Siviksen verkkokoulutuksen työkaluja.
  • Markkinoi koulutusta. Muista käyttää Siviksen logoja ja mainita esim. verkkosivuilla ja somemarkkinoinnissa, että koulutus on toteutettu Siviksen kanssa.  
  • Kerää koulutuksen osallistujatiedot Sivisverkkoon. Jakamalla Siviksen koulutuskalenterin linkin, voit kerätä osallistujien tiedot helposti suoraan Sivisverkkoon.
  • Koulutuksen jälkeen lisää Sivisverkossa koulutuksessa syntyneet kulut. 

Tutustu Siviksen opetusohjelmaan

  • Aloituspäivä 20.1.2025 Helsinki
    Palo, pelastus ja turvallisuus

    Asuinkiinteistön turvallisuus -kurssi

    Peruskoulutus asuinkiinteistöjen turvallisuudesta vastaaville henkilöille.

  • Aloituspäivä 20.1.2025 Pieksämäki
    Hyvinvointi

    Happiliikuntaryhmä

    Happiliikunta edistää osallistujien lihaskuntoa, tasapainon hallintaa sekä hapenottokykyä. Kerhokertojen monipuolinen liikunta ja eri lajeihin…

  • Aloituspäivä 20.1.2025 Jämsä
    Laulu

    Naiskuorolaulun opintokurssi, kevät 2025

    Koulutuksessa kerrataan ja syvennetään osaamista Kaikkea muuta ohjelmistokokonaisuuden osalta ja valmistaudutaan kevään konsertteihin. Alkuvuoden päätavoite…

  • Aloituspäivä 20.1.2025 Kajaani
    Perustaidot, oppimis- ja työelämävalmiudet

    Ajokortti työelämään

    Ajokortti työelämään -koulutuksessa opitaan perustiedot ja -taidot työnhausta ja työelämän pelisäännöistä. Lisäksi osallistuja saa…

  • Aloituspäivä 21.1.2025 Helsinki
    Opetus ja kasvatus

    Koulutusmalli haltuun: Koulutusmalli käyttöön

    Miten järjestö voi suunnitella opintopisteytetyn koulutusmallin ja toteuttaa koulutuksen sen pohjalta?  Kuinka koulutuksen suunnittelu…

  • Aloituspäivä 21.1.2025 Helsinki
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Kouluta Yhdistystoiminnan verkkokursseilla

    Toimitko työssäsi vapaaehtoisten ja yhdistystoimijoiden kouluttajana? Kehitätkö uusia koulutuksia ja suunnittelet toteutuksia?  Tervetuloa Yhdistystoiminnan…

  • Aloituspäivä 21.1.2025 Tampere
    Yrittäjyyskasvatus

    4H-yrityskoulutus

    Koulutus on tarkoitettu yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille. 4H-järjestön toteuttamassa koulutuksessa kehitetään oma yritysidea ja tehdään sen…

  • Aloituspäivä 21.1.2025 Jyväskylä
    Perustaidot, oppimis- ja työelämävalmiudet

    Hygieniapassikoulutus Jyväskylässä

    Hygieniapassin tarkoitus on varmistaa työntekijöiden perustiedot elintarvikehygieniasta ja sen olemassaolo vaaditaan monissa työsuhteissa. Jyvässeudun…

SivisNYT