Toteuta koulutus Siviksen kanssa

Haluatko toteuttaa koulutuksen yhteistyössä Siviksen kanssa? Toteutamme koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestöjemme ja niiden yhdistysten kanssa. Tutustu koulutuksen kriteereihin ja toteutusohjeisiin.

Kaikki Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettävä jäsenjärjestöjen koulutus on osa Siviksen opetusohjelmaa. Jäsenjärjestöjen koulutuksen ohjauksessa ja tuessa painottuvat strategiamme tavoitteet:

 1. Elinikäinen oppiminen ja kansalaistaitojen vahvistaminen.
 2. Kasvattaminen kestävään elämään.
 3. Demokraattisen yhteiskunnan tukeminen.
 4. järjestöjen elinvoimaisuuden vahvistaminen.

Tarjoamme jäsenjärjestöillemme myös koulutuksen suunnittelun tukea sekä koulutuksen mitoittamista ja laadun kehittämistä. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus ohjataan ja raportoidaan Sivisverkossa

Siviksen koulutuksen määritelmä

Minkälainen koulutus voi kuulua Opintokeskus Siviksen opetusohjelmaan?

 1. Koulutuksilla on aina opinnollinen tavoite ja kouluttaja. Koulutuksen tulee tähdätä siihen, että osallistujat oppivat sen aikana jotakin ennalta määriteltyä, eli koulutukselle on laadittu osaamistavoitteet.  
 2. Koulutukset edistävät sisällöiltään eristyisesti aktiivista kansalaisuutta, järjestötoimintaa ja vapaaehtoistoimintaa.
 3. Koulutusten tulee olla avoimia ja voittoa tavoittelemattomia.
 4. Koulutukset on suunnattu aikuisille.
 5. Koulutus toteutetaan ryhmäopetuksena, jonka vähimmäiskesto on yksi opetustunti.  
 6. Koulutukset voivat olla toteutusmuodoiltaan kursseja, luentoja, seminaareja tai vertaisopintoryhmiä. Niitä voidaan toteuttaa lähi-, etä-, tai hybridikoulutuksena.
 7. Koulutukset eivät saa kuulua toisen oppilaitoksen opetusohjelmaan. Koulutus ei voi olla osa tutkintoon johtavaa koulutusta tai tuoda lupaa ammatinharjoittamiseen.
 8. Järjestön sisäinen työntekijöiden henkilöstökoulutus ei voi olla osa Siviksen vapaan sivistystyön opetusohjelmaa. Henkilöstöksi katsotaan myös saman järjestön piirien ja yhdistysten työntekijät.

Koulutuksen määritelmä sekä Siviksen pedagogiset periaatteet löytyvät Opintokeskus Siviksen Koulutuslinjauksesta.

Näin toteutat koulutuksen Siviksen kanssa

 1. Varmista, että järjestösi on Opintokeskus Siviksen jäsen. Tämän jälkeen tutustu järjestösi koulutussopimukseen Siviksen kanssa sekä tuntipäätökseen. Näin saat tiedon, millaisia koulutustyyppejä ja koulutussisältöjä järjestösi on sopinut Siviksen kanssa toteutettavaksi.
 2. Hanki tunnukset koulutusten hallintajärjestelmään eli Sivisverkkoon. Koulutusten hallinnoinnista ja Sivisverkon käytöstä järjestetään säännöllisesti infowebinaareja. Löydät webinaarien ajankohdat Koulutuskalenterista.
 3. Suunnittele koulutus Sivisverkossa järjestösi kanssa sovittujen Sivis-käytäntöjen mukaisesti. Koulutus voi olla kertaluonteinen tai koulutus voidaan toteuttaa valmiin koulutusmallin mukaisesti. Kertaluonteisen koulutuksen sisältö ja osaamistavoitteet täytetään Sivisverkkoon aina erikseen. Koulutusmalli-koulutuksissa hyödynnetään oman järjestön tarjoamia koulutusmalleja. Muista aina varmistaa omasta järjestöstäsi, että voit käyttää koulutukseesi Sivis-tunteja. Jos taas haluat hyödyntää opintopisteytettyjä koulutusmalleja ilman Sivis-tukea, valitse koulutus ilman Sivis-tukea.
 4. Täytä valitsemasi koulutustyypin pakolliset tiedot Sivisverkossa ja tallenna koulutus. Tässä kohdassa valitset myös, hyödynnätkö koulutuksessasi Siviksen verkkokoulutuksen työkaluja.
 5. Markkinoi koulutusta. Muista käyttää Siviksen logoja ja mainita esim. verkkosivuilla ja somemarkkinoinnissa, että koulutus on toteutettu Siviksen kanssa.  
 6. Kerää koulutuksen osallistujatiedot Sivisverkkoon. Jakamalla Siviksen koulutuskalenterin linkin, voit kerätä osallistujien tiedot helposti suoraan Sivisverkkoon. 
 7. Koulutuksen jälkeen lisää Sivisverkossa koulutuksessa syntyneet kulut. 

Tutustu Siviksen opetusohjelmaan

 • Aloituspäivä 28.2.2024 Rovaniemi
  Johtaminen ja hallinto

  Yhdistysilta

  Lapin alueen sydänyhdistysten jäsenille tarkoitettu Yhdistysilta keskittyy yhdistystoimintaa tukeviin aiheisiin ja vertaisoppimiseen. 28.2.2024 Aiheena…

 • Aloituspäivä 28.2.2024 Pori
  Vanhus- ja vammaistyö

  Fysioterapeutti talven vinkkeineen

  Fysioterapeutti opastaa talviliikuntaan sekä asiointireissuilla että terveysliikunnassa.

 • Aloituspäivä 28.2.2024 Helsinki
  Psykologia

  Omilla Sävyillä – pilottikurssi neurokirjon uuspareille 28.2.- 27.3. 2024

  Omilla Sävyillä on parisuhdekurssi uuspareille, joista ainakin toisella on neurokirjoon liittyviä piirteitä. Verkkoryhmässä pyritään…

 • Aloituspäivä 28.2.2024 Haapavesi
  Vapaa-aika ja nuorisotyö

  Seudullinen yhteistyöpäivä ke 28.2.2024 Haapavesi

  Seudulliset yhteistyöpäivät on tarkoitettu 4H-yhdistysten toimihenkilöille eli toiminnanjohtajille ja toiminnanohjaajille ja yhdistysten hanketyöntekijöille. Teemoina…

 • Aloituspäivä 28.2.2024 Iisalmi
  Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

  Nepparit-vertaisryhmä

  Arjessa on paljon haastetta – tuntuu siltä, ettei lapsi aina ymmärrä minua, enkä minä…

 • Aloituspäivä 29.2.2024 Helsinki
  Kirjallinen ilmaisu

  Luova kirjoittaminen kevät 2024

  Tervetuloa HEROn Luovan kirjoittamisen kurssille!

 • Aloituspäivä 29.2.2024 Raahe
  Puutarhanhoito

  Kivaa kasvimaalta

  Tutustutaan kotitarveviljelyyn ja saadaan uusia ideoita kasvimaalle ja parvekkeelle.

 • Aloituspäivä 29.2.2024 Turku
  Tekstiilityö

  Mies ja kynnysmatto

  Hei mies, oletko aina halunnut oppia kutomaan? Tämä toivekurssi on juuri Sinulle! Aika ajoin…

SivisNYT