Toteuta koulutus Siviksen kanssa
Haluatko toteuttaa koulutuksen yhteistyössä Siviksen kanssa? Toteutamme koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestöjemme ja niiden yhdistysten kanssa. Tutustu koulutuksen kriteereihin ja toteutusohjeisiin.
Kaikki Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettävä jäsenjärjestöjen koulutus on osa Siviksen opetusohjelmaa. Jäsenjärjestöjen koulutuksen ohjauksessa ja tuessa painottuvat strategiamme tavoitteet:
- Elinikäinen oppiminen ja kansalaistaitojen vahvistaminen.
- Kasvattaminen kestävään elämään.
- Demokraattisen yhteiskunnan tukeminen.
- järjestöjen elinvoimaisuuden vahvistaminen.
Tarjoamme jäsenjärjestöillemme myös koulutuksen suunnittelun tukea sekä koulutuksen mitoittamista ja laadun kehittämistä. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus ohjataan ja raportoidaan Sivisverkossa.
Siviksen opetusohjelmaan kuuluvien koulutusten määritelmä
- Koulutuksilla on aina opinnollinen tavoite ja kouluttaja. Koulutuksen tulee tähdätä siihen, että osallistujat oppivat sen aikana jotakin ennalta määriteltyä, eli koulutukselle on laadittu osaamistavoitteet.
- Koulutukset edistävät sisällöiltään eristyisesti aktiivista kansalaisuutta, järjestötoimintaa ja vapaaehtoistoimintaa.
- Koulutusten tulee olla avoimia ja voittoa tavoittelemattomia.
- Koulutukset on suunnattu aikuisille.
- Koulutus toteutetaan ryhmäopetuksena, jonka vähimmäiskesto on yksi opetustunti.
- Koulutukset voivat olla toteutusmuodoiltaan kursseja, luentoja, seminaareja tai vertaisopintoryhmiä. Niitä voidaan toteuttaa lähi-, etä-, tai hybridikoulutuksena.
- Koulutukset eivät saa kuulua toisen oppilaitoksen opetusohjelmaan. Koulutus ei voi olla osa tutkintoon johtavaa koulutusta tai tuoda lupaa ammatinharjoittamiseen.
- Järjestön sisäinen työntekijöiden henkilöstökoulutus ei voi olla osa Siviksen vapaan sivistystyön opetusohjelmaa.
(Koulutusmääritelmä on voimassa vuoden 2024 alusta alkaen.)
Näin toteutat koulutuksen Siviksen kanssa
- Varmista, että järjestösi on Opintokeskus Siviksen jäsen. Tämän jälkeen tutustu järjestösi koulutussopimukseen Siviksen kanssa sekä tuntipäätökseen. Näin saat tiedon, millaisia koulutustyyppejä ja koulutussisältöjä järjestösi on sopinut Siviksen kanssa toteutettavaksi.
- Hanki tunnukset koulutusten hallintajärjestelmään eli Sivisverkkoon. Koulutusten hallinnoinnista ja Sivisverkon käytöstä järjestetään säännöllisesti infowebinaareja. Löydät webinaarien ajankohdat Koulutuskalenterista.
- Suunnittele koulutus Sivisverkossa järjestösi kanssa sovittujen Sivis-käytäntöjen mukaisesti. Koulutus voi olla kertaluonteinen tai koulutus voidaan toteuttaa valmiin koulutusmallin mukaisesti. Kertaluonteisen koulutuksen sisältö ja osaamistavoitteet täytetään Sivisverkkoon aina erikseen. Koulutusmalli-koulutuksissa hyödynnetään oman järjestön tarjoamia koulutusmalleja. Muista aina varmistaa omasta järjestöstäsi, että voit käyttää koulutukseesi Sivis-tunteja. Jos taas haluat hyödyntää opintopisteytettyjä koulutusmalleja ilman Sivis-tukea, valitse koulutus ilman Sivis-tukea.
- Täytä valitsemasi koulutustyypin pakolliset tiedot Sivisverkossa ja tallenna koulutus. Tässä kohdassa valitset myös, hyödynnätkö koulutuksessasi Siviksen verkkokoulutuksen työkaluja.
- Markkinoi koulutusta. Muista käytää Siviksen logoja ja mainita esim. verkkosivuilla ja somemarkkinoinnissa, että koulutus on toteutettu Siviksen kanssa.
- Kerää koulutuksen osallistujatiedot Sivisverkkoon. Jakamalla Siviksen koulutuskalenterin linkin, voit kerätä osallistujien tiedot helposti suoraan Sivisverkkoon.
- Koulutuksen jälkeen lisää Sivisverkossa koulutuksessa syntyneet kulut.
Tutustu Siviksen opetusohjelmaan
Himmelikurssi/Saarijärvi
Opitaan valmistamaan perinteinen himmeli joko oljista tai järviruokosta.
Osaava kerhonohjaaja
Koulutuksen osallistuja saa valmiudet 4H-kerhon ohjaamiseen. Hän osaa hyödyntää 4H:n kerhotoiminnan materiaaleja, osaa suunnitella…
Suussa sulavaa suklaasta-kurssi
Suussa suklaasta kurssillavalmistetaan erilaisia ruokia ja leivonnaisia erilaista suklaata käyttämällä.
EA-ryhmäilta; Vanhan kertausta ja uuden suunnittelua
Kerrataan syyskaudella opittua ja suunnitellaan kevätkauden ohjelmaa
Nelli Nooran kenkäkurssi
Viikonlopun workshopin aikana opit valmistamaan itsellesi uniikit kesänilkkurit!
Kurssi pariskunnille, sopeutumisvalmennus
Parikurssilla kuullaan keliakiasta sairautena, opitaan gluteenittomasta ruokavaliosta ja tuotteista lisää, osallistutaan pitkäaikaissairauden kanssa elämistä…
Tuftaus eli punch needle
Kurssilla opit tuftausneulan käytön sekä valmistat uniikin pyöreän taulun joko valmiista mallista tai oman…
Uusi elatusapuohje vuoroasumistilanteessa –verkkokoulutus
Verkkokoulutus vuoroasuvan lapsen elatuksesta ja päivitetystä elatusapuohjeistuksesta. Oikeusministeriön vuonna 2007 julkaisema ohje lapsen elatusavun…
SivisNYT
-
Siviksen kevään koulutukset – kehitä osaamistasi!
Siviksen kevään koulutuksissa vahvistat järjestöosaamistasi, opit uutta verkkokoulutuksen työkaluista ja perehdyt yhdistystoiminnan verkkokursseihin. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan! -
Vaikuttava järjestö – opi arvioimaan toiminnan vaikutuksia
Kiitosta saanut Vaikuttava järjestö -koulutus saa jatkoa keväällä. Hae mukaan ja opi kehittämään järjestösi toiminnan vaikuttavuutta ja arviointia! -
Videosarja vie kohti kestävää ja hyvää elämää
Miten kestävän elämän aiheita voi käsitellä? Kohti kestävää ja hyvää elämää -videot innostavat keskustelemaan kestävästä tulevaisuudesta ja merkityksellisestä elämästä. Järjestöjen ja oppilaitosten vapaaseen käyttöön suunniteltu videosarja sisältää käteviä tietopaketteja, jotka kouluttajan on helppo ottaa käyttöön.