Suunnittele koulutus
Laadukas, saavutettava ja osallistujia innostava järjestökoulutus edellyttää hyvää suunnittelua. Tuemme järjestöjen koulutussuunnittelua monin eri tavoin. Tavoitteenamme on edistää yhteisöllistä pedagogiikkaa ja ajankohtaista teknologiaa hyödyntävää järjestökoulutusta.
Tarjoamme jäsenjärjestöille myös verkkokoulutuksen työkaluja, koulutuksen laadun arviointia sekä tukea kestävän koulutuksen toteuttamiseen.
Tuemme jäsenjärjestöjämme koulutuksen suunnittelun eri vaiheissa:
- Autamme suunnittelemaan koulutuksista osaamistavoitteisia ja -mitoitettuja koulutusmalleja usein toteutettavista koulutuksista. Koulutukseen osallistuja tietää jo koulutukseen ilmoittautuessaan, mitä osaamista koulutuksessa tullaan opiskelemaan.
- Tuemme jäsenjärjestöjä verkkokoulutusten suunnittelussa, toteuttamisessa ja kehittämisessä. Siviksen opetusohjelmaan kuuluvien koulutusten totettamiseen tarjoamme ajanmukaiset verkkokoulutuksen välineet sekä tuemme niiden käyttöönottoa koulutuksen avulla.
- Toteutamme jäsenjärjestöjemme kanssa kolmea koulutustyyppiä: kertaluonteinen koulutus, koulutusmalli ja opintopisteytetty koulutusmalli. Koulutuksesta syntyvää osaamista tunnistetaan ja tunnustetaan koulutustyypistä riippuen todistuksin ja/tai suoritusmerkinnällä.
- Tarjoamme jäsenjärjestöjemme käyttöön Yhdistystoiminnan verkkokursseja, jotka sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston. Verkkokurssien avulla voit helposti organisoida koulutuksia omille yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille sekä paikallisyhdistyksille. Koulutukset ovat valmiiksi suunniteltuja ja mitoitettuja – sinun tarvitsee vain hankkia kouluttaja.
- Arvioimme Siviksen opetusohjelmaan kuuluvien koulutusmalliin perustuvien koulutuksien laatua kanssajärjestäjien kanssa. Arvioinnin tuloksena koulutusmalli voi saada Siviksen Laadukas järjestökoulutus -merkin
Lisäksi
- Tuemme jäsenjärjestöjämme koulutuksen suunnittelussa kestävän elämän periaatteiden mukaisesti.
- Tuemme jäsenjärjestöjämme järjestötoiminnan kehittämisessä tarjoamalla koulutusta, materiaaleja ja verkostoja.
- Tuemme aikuisten perustaitojen oppimista järjestöissä Kaikkien-mallin avulla.
Kaikki Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettävä jäsenjärjestöjen koulutus on osa Siviksen opetusohjelmaa. Opetusohjelmaan kuuluvien koulutusten tulee olla aina osaamisperusteisesti suunniteltuja.
Koulutustoimintamme suunnittelua, toteutusta ja arviointia ohjaa neljä pedagogista periaatetta: mielekkään oppimisen periaatteet; osaamisperusteisuus, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen; jatkuva kehittäminen; yhdenvertaisuus.
Järjestön koulutuskokonaisuudesta Siviksen opetusohjelmassa sovitaan Koulutussopimuksessa. Siviksen opetusohjelman koulutukset syntyvät jäsenjärjestöjen omista strategisista tavoitteista ja osaamistarpeista sekä Siviksen koulutuksen määritelmästä.
Koulutuksen suunnittelijan työkalupakki
Tarvitsetko työkaluja koulutuksen suunnitteluun? Koulutuksen suunnittelijan työkalupakista löydät materiaaleja suunnittelutyön tueksi. Tutustu ja hyödynnä!
Tutustu myös
Lisää laatua koulutukseen
Tarvitsetko tukea ja esimerkkejä osaamistavoitteiden muotoiluun, koulutussisältöjen määrittelyyn ja rajaamiseen sekä opintojen kuormittavuuden laskemiseen koulutuksen suunnittelijalle? Tämä opas auttaa!
- Arviointi
- Järjestökoulutus
- Koulutussuunnittelu
- Laatumerkki
- Opetusmenetelmät
- Osaamistavoite
Kestävän koulutuksen tarkistuslista suunnittelijalle
Kestävän koulutuksen tarkistuslista on tukityökalu järjestökoulutuksen suunnittelijalle, jonka tavoitteena on edistää osallistujien kestävyystietoisuuden syvenemistä koulutuksessaan.
- Järjestökoulutus
- Kestävä järjestö
SivisNYT
-
Siviksen kevään koulutukset – kehitä osaamistasi!
Siviksen kevään koulutuksissa vahvistat järjestöosaamistasi, opit uutta verkkokoulutuksen työkaluista ja perehdyt yhdistystoiminnan verkkokursseihin. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan! -
Vaikuttava järjestö – opi arvioimaan toiminnan vaikutuksia
Kiitosta saanut Vaikuttava järjestö -koulutus saa jatkoa keväällä. Hae mukaan ja opi kehittämään järjestösi toiminnan vaikuttavuutta ja arviointia! -
Videosarja vie kohti kestävää ja hyvää elämää
Miten kestävän elämän aiheita voi käsitellä? Kohti kestävää ja hyvää elämää -videot innostavat keskustelemaan kestävästä tulevaisuudesta ja merkityksellisestä elämästä. Järjestöjen ja oppilaitosten vapaaseen käyttöön suunniteltu videosarja sisältää käteviä tietopaketteja, jotka kouluttajan on helppo ottaa käyttöön.