Yhdistystoiminnan verkkokurssit

Yhdistystoiminnan verkkokurssit auttavat ja tukevat jäsenjärjestöjä järjestötoimijoiden kouluttamisessa. Ne sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston, jonka avulla jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille sekä paikallisyhdistyksille.

Järjestöjen tehtävänä on huolehtia koulutuksen ohjaamisesta ja käytännön toteutuksesta: järjestön valitsema kouluttaja syventyy koulutukseen, valitsee kohderyhmän, laatii aikataulun ja suunnittelee koulutuksen markkinoinnin.

Kaikki verkkokurssit on toteutettu Howspace-verkko-oppimisympäristöön ja ne kestävät 5–8 viikkoa. Verkkokurssit sisältävät mm. luettavaa, videohaastatteluja, järjestöesimerkkejä, luentotallenteita, työkaluja ja lisä- ja lähdemateriaaleja. Materiaalista löydät myös ohjaajan ohjeet. Kehitämme kursseja yhteistyössä jäsenjärjestöjemme kanssa.

Valmiin aineiston lisäksi Yhdistystoiminnan verkkokursseihin voit lisätä järjestön omaa materiaalia tai esimerkkejä. Oman järjestön käytössä olevaa verkkokoulutusta voi käyttää useita kertoja. Koulutuksia voi ja kannattaa järjestää myös yhteistyössä toisten järjestöjen kanssa.

Siviksen jäsenjärjestöille Yhdistystoiminnan verkkokurssien järjestäminen on maksutonta. Yhdistystoiminnan verkkokurssien sisältämistä ohjaustunneista järjestö saa 100 % Sivis-tuen kouluttajan kuluihin, muita kuluja koulutuksen järjestämisestä ei aiheudu. Muistathan viedä toteutuvat koulutukset Sivisverkkoon!

Vapaaehtoisjohtaja on verkkokurssi vapaaehtoistoiminnan johtamisesta ja ohjaamisesta. Kurssi kehittää ja vahvistaa osallistujien osaamista vapaaehtoisten johtajana toimimisessa.

Verkkovertaisohjaaja on verkkokurssi, jonka avulla opit verkkomuotoisen vertaisryhmän ohjaamismenetelmistä, vuorovaikutuksen edistämisestä sekä erilaisten verkkotyökalujen käytöstä.

Yhdistyskehittäjä on verkkokurssi yhdistystoiminnan organisoimisesta ja kehittämisestä. Kurssilla opit oman yhdistyksesi toiminnan kehittämisestä.

Yhdistysvaikuttaja on verkkokurssi vaikuttamistyön periaatteista, keinoista ja kohderyhmistä. Perehdyt kurssilla vaikuttamisen monipuolisiin kanaviin sekä oman yhdistyksen vaikuttamistyön suunnitteluun ja arviointiin.

Yhdistysviestijä on verkkokurssi, jonka avulla opit viestimään vaikuttavammin, tekemään yhdistyksen työtä näkyvämmäksi ja ennakoimaan erilaisiin viestintätilanteisiin.

Näin otat Yhdistystoiminnan verkkokurssit käyttöön

  1. Tutustu Yhdistystoiminnan verkkokursseihin. Toimitko Siviksen jäsenjärjestössä ja järjestösi on kiinnostunut ottamaan verkkokurssit käyttöön? Liity mukaan testikurssille! Lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@opintokeskussivis.fi ja pyydä pääsyä tutustumaan verkkokursseihin. Jos haluat osallistua verkkokurssille vapaaehtoisena tai yhdistystoimijana, tiedustele mahdollisuutta koulutukseen omasta järjestöstä, yhdistyksestä tai piiristä. 
  2. Ota verkko-oppimisympäristö haltuun. Verkkokurssit toimivat Howspace-alustalla, jotka kuuluvat materiaaleihin maksuttomana. Siviksen asiantuntijat opastavat verkko-oppimisympäristön käytössä. Tule mukaan verkkokurssien käyttöönottotyöpajaan, jonka löydät Koulutuskalenteristamme! 
  3. Perehdy materiaaliin ja aikatauluta koulutus. Muistathan, että voit toteuttaa verkkokurssit myös yhdessä muiden Siviksen jäsenjärjestöjen kanssa. Yhteistoteutuksista on tullut hyvää palautetta. Ne säästävät resursseja ja tuovat uutta näkökulmaa asioihin. Lue lisää julkaisusta ja nappaa vinkit verkkokoulutusten yhteistoteutuksiin! 
  4. Valmistaudu ohjaamaan tai etsi koulutukselle ohjaaja järjestöstäsi. Tarjoamme verkkokurssien mukana ohjaajan ohjeet, joita seuraamalla koulutuksen toteutus on helppoa. 
  5. Kokoa ryhmä. Markkinoi koulutusta järjestösi yhdistys- tai vapaaehtoistoimijoille. Hyödynnä markkinoinnissasi valmista materiaalia! 
  6. Lisää koulutus Sivisverkkoon. Tiesitko, että järjestösi saa koulutuksen ohjaustunneista sata prosenttisen Sivis-tuen? Suunnitelman pohjana käytetään Siviksen valmista koulutusmallia.  
  7. Aika startata! Nyt on aika aloittaa koulutus ja tarjota oppimisen iloa yhdistystoimijoille. Menestystä matkaan! 

Heräsikö kysymyksiä? Täytä yhteydenottolomake tai lähetä viesti osoitteeseen verkkokoulutus@opintokeskussivis.fi

Kolme ihmistä työskentelmässä tietokoneen kanssa nrumikolla.

Lue lisää Yhdistystoiminnan verkkokursseista

Ajankohtaisia koulutuksia

Koulutuksia ei löytynyt