Tietoa koulutukseen osallistujalle

Osallistutko koulutukseen, jossa ilmoittautumiset kerätään Sivisverkon kautta, saitko Opintokeskus Siviksen myöntämän todistuksen tai puhutaanko koulutuksessa Oma opintopolku -merkinnästä? Mitä näillä oikein tarkoitetaan?

Sivis on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka toteuttaa koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestönsä kanssa. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutetut jäsenjärjestöjen koulutukset ovat osa Siviksen opetussohjelmaa. 

Sivisverkko on Siviksen ylläpitämä koulutuksien hallinnointijärjestelmä, johon jäsenjärjestöjen kouluttajat keräävät tiedot koulutuksien osallistujista ja hyväksytyistä suorituksista. 

Järjestöissä toteutetaan paljon hyvää koulutusta, jonka suoritusmerkinnöistä sinulle voi olla hyötyä esimerkiksi työelämässä tai opinnoissa. Osallistuessasi Siviksen ja sen jäsenjärjestön yhdessä toteuttamaan koulutukseen, saat suorituksestasi aina todistuksen. Jos koulutus on myös mitoitettu, sinun on mahdollisuus saada suorittamastasi merkintä Oma opintopolku -palveluun. Tästä päätät sinä itse.

Merkinnän avulla voit jakaa suoritustietojasi vaikka opettajalle tai tiedustella, voisiko saavutettua osaamista hyväksilukea opinnoissasi. Merkinnällä voit kertoa osaamisestasi myös työnantajallesi.

Oma opintopolku -palvelu pähkinänkuoressa

 • Oma opintopolku on paikka, jossa tutkintosi ja koulutussuorituksesi ovat saatavilla samassa paikassa.
 • Ilman suostumustasi tieto koulutuksesta ei siirry Oma opintopolku -palveluun.
 • Mikäli annat suostumuksen suoritustietojesi siirrolle, suorituksesi siirtyy opetuksen ja koulutuksen valtakunnalliseen Koski-rekisteriin ja näkyy sitä kautta sinulle Oma Opintopolku -palvelussa
 • Vaikka et antaisi suostumusta tiedonsiirtoon, käytössäsi on Sivisverkosta saatava todistus käydystä koulutuksesta.

Suostumuksen antaminen tiedonsiirtoon

Voit antaa suostumuksesi suoritusmerkintätiedon siirtämistä varten osallistuessasi koulutukseen, josta voit saada merkinnän näkyviin Oma opintopolku -palvelussa. Suoritusmerkintä siirtyy Oma opintopolkuun Koski-tietovarannon kautta. Lisätietoja Koski-tietovarannosta saat Opetushallituksen sivuilta.

Tärkeää suostumuksesta

 • Suostumus on vapaaehtoinen, ja se on mahdollista myös perua jälkikäteen.
 • Suostumus tulee kuitenkin antaa koulutuksen aikana, mielellään koulutuksen alkaessa.
 • Koulutuksen päättyessä suostumuksen antaminen ei ole enää mahdollista.

Voit antaa suostumuksen vahvasti tunnistautuen Siviksen opintorekisterin kautta. Suostumuksen antamiseen liittyen saat Sivisverkon välittämiä automaattisia sähköpostiviestejä, jotka muistuttavat suostumuksen antamisesta ja kertovat lisätietoa aiheesta.

Suoritusmerkintä näkyy Oma opintopolku -palvelussa noin vuorokausi sen jälkeen, kun kouluttaja on merkinnyt suorituksesi hyväksytyksi Siviksen opintorekisteriin Sivisverkossa. Saat automaattisen sähköpostin suorituksen hyväksymisestä ja voit käydä tarkastelemassa suoritusmerkintää Sivisverkossa tai tulostaa todistuksen käydystä koulutuksesta.

Näet hyväksytysti suoritetun koulutuksesi tiedot, kun kirjaudut Oma opintopolku -palveluun vahvalla tunnistautumisella. Koulutuksen tiedoista pääset linkin kautta koulutuksen tarkempaan suunnitelmaan. Näin esimerkiksi oppilaitoksen opettaja voi tutustua koulutuksen tavoitteisiin, sisältöön ja arviointiin pohtiessaan koulutuksen hyväksilukua.

Alaikäisten ja ilman pankkitunnuksia olevien suostumukset

Mikäli olet alaikäinen, tarvitset suostumuksen tiedonsiirtoon myös huoltajaltasi. Voit antaa suostumuksen Visma Signin avulla sähköisesti, minkä jälkeen järjestelmästä lähtee sähköpostiviesti huoltajalle suostumusta varten. Linkki sähköiseen lomakkeeseen tulee sinulle automaattiviestinä sähköpostitse, kun olet ilmoittautunut koulutukseen, tai kun kouluttaja on vienyt osallistumistietosi Sivisverkkoon.

Ilman verkkopankkitunnuksia voit antaa suostumuksen siten, että allekirjoitat kouluttajan tulostaman paperisen suostumuslomakkeen tai tulostat automaattiviestin kautta sähköpostiin saamasi lomakkeen itse ja allekirjoitat sen. Kouluttaja vie suostumuksesi tiedot eteenpäin sähköisesti.

Lue lisää suoritusmerkinnästä Oma opintopolku -esityksestä:

SivisNYT

Koulutuskalenterissa seuraavaksi

 • Aloituspäivä 19.5.2024 Jyväskylä
  Laulu

  Juhlavuoden sunnuntaikurssi 3

  Mieskuoro Sirkkojen juhlakonsertin sunnuntaikursseilla harjoitellaan kuoron 125-juhlavuoden ohjelmistoa. Sunnuntaikursseja pidetään kerran kuussa normaalin harjoitustoiminnan lisäksi.

 • Aloituspäivä 20.5.2024 Helsinki
  Ryhmän ohjaus ja vapaaehtoistyön johtaminen

  Vertaisryhmän ohjaajakoulutus

  Tule mukaan vertaisryhmän ohjaajakoulutukseen! Vapaaehtoistyön koulutuksemme antaa valmiuksia vapaaehtoisena toimimiseen ja voimavaralähtöiseen ohjaamiseen lukijärjestössä.

 • Aloituspäivä 20.5.2024 Turku
  Tekstiilityö

  Punotaan uutisia

  Tervetuloa vuoden käsityötekniikan, punonnan, pariin! Punotaan yhdessä pieni kori sanomalehdestä ja opitaan perinteisen korinpunonnan…

 • Aloituspäivä 20.5.2024 Rovaniemi
  Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

  4H-toimihenkilöpäivät Lappi

  Kehittääkseen ja ylläpitääkseen toiminnanjohtajien osaamista Suomen 4H-liitto järjestää toiminnanjohtajille kaksi kertaa vuodessa toimihenkilöpäivät. Osa…

 • Aloituspäivä 20.5.2024 Tyrnävä
  Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

  Kesäpäiväleirin ohjaajakoulutus

  Koulutus antaa pohjaa kesäpäiväleirille saapuville ohjaajille. Koulutuksessa saat tiedot turvallisuussuunnitelman noudattamisesta, työntekijän velvollisuuksista ja…

 • Aloituspäivä 20.5.2024 Oulu
  Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

  Ystäväkurssi Kiimingissä

  Haluaisitko olla mukana vähentämässä yksinäisyyttä?Tule mukaan ystävätoimintaan! Ystäväkurssin käytyäsi voit alkaa ystäväksi esimerkiksi vanhukselle,…

 • Aloituspäivä 20.5.2024 Saarijärvi
  Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

  Kotoutumisen tukena

  Kotoutumisen tukena -koulutus käsittelee pakolaistilannetta yleismaailmallisesti sekä Punaisen Ristin tekemää työtä pakolaisten ja maahanmuuttajien parissa.…

 • Aloituspäivä 21.5.2024 Rovaniemi
  Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen

  Digitukitunti

  DigitukituntiLapin Sydänpiiri järjestää yhdistyksille digitukitunteja yhdistystoiminnassa tarvittavien digitaitojen kartuttamiseksi. Digitukitunneilla käsitellään eri teemoja, ja…