Tietoa koulutukseen osallistujalle

Osallistutko koulutukseen, jossa ilmoittautumiset kerätään Sivisverkon kautta, saitko Opintokeskus Siviksen myöntämän todistuksen tai puhutaanko koulutuksessa Oma Opintopolku -merkinnästä? Mitä näillä oikein tarkoitetaan?

Sivis on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka toteuttaa koulutusta yhteistyössä jäsenjärjestönsä kanssa. Siviksen kanssa yhteistyössä toteutetut jäsenjärjestöjen koulutukset ovat osa Siviksen opetussohjelmaa. 

Sivisverkko on Siviksen ylläpitämä koulutuksien hallinnointijärjestelmä, johon jäsenjärjestöjen kouluttajat keräävät tiedot koulutuksien osallistujista ja hyväksytyistä suorituksista. 

Järjestöissä toteutetaan paljon hyvää koulutusta, jonka suoritusmerkinnöistä sinulle voi olla hyötyä esimerkiksi työelämässä tai opinnoissa. Osallistuessasi Siviksen ja sen jäsenjärjestön yhdessä toteuttamaan koulutukseen, saat suorituksestasi aina todistuksen. Jos koulutus on myös mitoitettu, sinun on mahdollisuus saada suorittamastasi merkintä Oma Opintopolku -palveluun. Tästä päätät sinä itse.

Merkinnän avulla voit jakaa suoritustietojasi vaikka opettajalle tai tiedustella, voisiko saavutettua osaamista hyväksilukea opinnoissasi. Merkinnällä voit kertoa osaamisestasi myös työnantajallesi.

Oma Opintopolku -palvelu pähkinänkuoressa

  • Oma Opintopolku on palvelu, jossa tutkintosi ja koulutussuorituksesi ovat saatavilla samassa paikassa.
  • Ilman suostumustasi tieto koulutuksesta ei siirry Oma Opintopolku -palveluun.
  • Mikäli annat suostumuksen suoritustietojesi siirrolle, suorituksesi siirtyy opetuksen ja koulutuksen valtakunnalliseen Koski-rekisteriin ja näkyy sitä kautta sinulle Oma Opintopolku -palvelussa.
  • Vaikka et antaisi suostumusta tiedonsiirtoon, käytössäsi on Sivisverkosta saatava todistus käydystä koulutuksesta.

Suostumuksen antaminen tiedonsiirtoon

Voit antaa suostumuksesi suoritusmerkintätiedon siirtämistä varten osallistuessasi koulutukseen, josta voit saada merkinnän näkyviin Oma Opintopolku -palvelussa. Suoritusmerkintä siirtyy Oma Opintopolkuun Koski-tietovarannon kautta. Lisätietoja Koski-tietovarannosta saat Opetushallituksen sivuilta.

Tärkeää suostumuksesta

  • Suostumus on vapaaehtoinen, ja se on mahdollista myös perua jälkikäteen.
  • Suostumus tulee kuitenkin antaa koulutuksen aikana, mielellään koulutuksen alkaessa.
  • Koulutuksen päättyessä suostumuksen antaminen ei ole enää mahdollista.

Voit antaa suostumuksen vahvasti tunnistautuen Siviksen opintorekisterin kautta. Suostumuksen antamiseen liittyen saat Sivisverkon välittämiä automaattisia sähköpostiviestejä, jotka muistuttavat suostumuksen antamisesta ja kertovat lisätietoa aiheesta.

Suoritusmerkintä näkyy Oma Opintopolku -palvelussa noin vuorokausi sen jälkeen, kun kouluttaja on merkinnyt suorituksesi hyväksytyksi Siviksen opintorekisteriin Sivisverkossa. Saat automaattisen sähköpostin suorituksen hyväksymisestä ja voit käydä tarkastelemassa suoritusmerkintää Sivisverkossa tai tulostaa todistuksen käydystä koulutuksesta.

Näet hyväksytysti suoritetun koulutuksesi tiedot, kun kirjaudut Oma Opintopolku -palveluun vahvalla tunnistautumisella. Koulutuksen tiedoista pääset linkin kautta koulutuksen tarkempaan suunnitelmaan. Näin esimerkiksi oppilaitoksen opettaja voi tutustua koulutuksen tavoitteisiin, sisältöön ja arviointiin pohtiessaan koulutuksen hyväksilukua.

Alaikäisten ja ilman pankkitunnuksia olevien suostumukset

Mikäli olet alaikäinen, tarvitset suostumuksen tiedonsiirtoon myös huoltajaltasi. Voit antaa suostumuksen Visma Signin avulla sähköisesti, minkä jälkeen järjestelmästä lähtee sähköpostiviesti huoltajalle suostumusta varten. Linkki sähköiseen lomakkeeseen tulee sinulle automaattiviestinä sähköpostitse, kun olet ilmoittautunut koulutukseen, tai kun kouluttaja on vienyt osallistumistietosi Sivisverkkoon.

Ilman verkkopankkitunnuksia voit antaa suostumuksen siten, että allekirjoitat kouluttajan tulostaman paperisen suostumuslomakkeen tai tulostat automaattiviestin kautta sähköpostiin saamasi lomakkeen itse ja allekirjoitat sen. Kouluttaja vie suostumuksesi tiedot eteenpäin sähköisesti.

Lue lisää suoritusmerkinnästä Oma Opintopolku -esityksestä:

SivisNYT

Koulutuskalenterissa seuraavaksi

  • Aloituspäivä 20.9.2024 Helsinki
    Opetus ja kasvatus

    Koulutusmalli ja arviointi

    Kuinka toteuttaa arviointi osaamisperusteisesti suunnitellussa koulutuksessa? Entä mitä kouluttajan olisi hyvä ottaa huomioon arviointia…

  • Aloituspäivä 20.9.2024 Helsinki
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Kokemusasiantuntijakoulutus

    Koulutuksen jälkeen osallistuja valmistuu oppimisvaikeuksien kokemusasiantuntijaksi.  Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin oppimisvaikeuksiin ja oppimisen apuvälineisiin, kokemusasiantuntijuuteen…

  • Aloituspäivä 20.9.2024 Espoo
    Hyvinvointi

    Pelon kanssa eläminen, nuori+aikuinen

    Nuori + aikuinen kurssit on tarkoitettu allergiaa, astmaa ja ihosairauksia sairastaville 13–17-vuotiaille nuorille. Kurssille…

  • Aloituspäivä 20.9.2024 Laukaa
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Kohtaamisia ja koulutusta, Länsi-Suomen piiri

    Kohtaamisia ja koulutusta -niminen tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille kotoutumisen tuen, ruoka-avun ja…

  • Aloituspäivä 21.9.2024 Ikaalinen
    Järjestötoiminta ja vaikuttaminen

    Reumaliiton Hallitustreffit, Pirkanmaa ja Keski-Suomi

    Hallitustreffit kokoavat alueen sekä valtakunnallisten yhdistysten hallitukset yhteen verkostoitumaan ja saamaan tietoa ja oppia…

  • Aloituspäivä 21.9.2024 Helsinki
    Kirjallinen ilmaisu

    Esseekurssi: Toisenlaisia maailmoja

    Kirjoituskurssin aikana kirjoitetaan esseitä, joissa on mahdollista kokeilla ohjaajien tuella erilaisia lähestymistapoja lajityyppiin. Esseen…

  • Aloituspäivä 21.9.2024 Rantasalmi
    Sosiaalityö ja -ohjaus

    Ystäväkurssi

    Haluatko toimia Punaisen Ristin vapaaehtoisena ystävänä? Tervetuloa ystäväkurssille, joka toimii ponnahduslautana ystävätoimintaan ja antaa…

  • Aloituspäivä 21.9.2024 Eurajoki
    Hyvinvointi

    AUTISMIKOIRAKURSSI / Jatko-osa, syksy 2024

    AUTISMIKOIRA on vanhemman ohjaamana avuksi lapselle, jolla on autismikirjon tai muun neuromonimuotoisuuden tuomaa tuen tarvetta.…