Tietoa Sivisverkon pääkäyttäjille
Pääkäyttäjät ovat keskusjärjestön työntekijöitä ja heitä on hyvä olla useampikin. Jokaisella Siviksen jäsenjärjestöllä tulee olla nimetty Sivisverkon pääkäyttäjä.
Pääkäyttäjälle tulee muutamia vuosittaisia tehtäviä ja he ovat järjestössään Sivisyhteistyön avainhenkilöitä. Tässä tehtävässä tukena on järjestön oma nimetty yhteyshenkilö Siviksessä ja koko Siviksen henkilökunta.
Pääkäyttäjän tehtävät
- Ohjaa ja seuraa järjestön opetustuntien käyttöä Sivisverkossa.
- Tekee järjestön tuntihaun seuraavan vuoden opetustunneista vuosittain.
- Viestii ja ohjaa järjestön sisällä, jos tuntiehdotuksen tekemistä hajautetaan piiri- tai alueorganisaatioille.
- Jakaa oman järjestön sisällä Siviksen myöntämät opetustunnit, jos järjestö hyödyntää tätä Sivisverkon ominaisuutta.
- Huolehtii opetustuntien lisähausta tai palauttamisesta, jos tuntimäärä on kalenterivuoden aikana loppumassa tai tunteja on jäämässä käyttämättä.
- Voi seurata koko järjestön koulutusten tilastoyhteenvetoja.
- Voi tehdä Sivikselle ehdotuksen järjestön koulutusmallista.
- Voi lisätä Sivisverkkoon järjestön koulutusstrategian.
- Lisää ja päivittää organisaation (keskusjärjestön) tiedot Sivisverkkoon: osoite, yhteyshenkilö, logo ja tilinumero. Tietoihin kannattaa lisätä myös järjestön allekirjoitus. Allekirjoitus tulee järjestön koulutusmalli koulutusten todistuksiin. Organisaatiolla voi olla tiedoissa vain yksi logo ja allekirjoitus.
Vuosikello 2025–2026
- Opetustuntien lisähaku ja palauttaminen 10.–23.3.2025
- Opetustuntien lisähaku ja palauttaminen 11.8.–24.8.2025
- Tuntihaku ja vuosisuunnitelma vuodelle 2026 1.9.–23.9.2025
- Opintosetelikoulutuksen haku vuodelle 2026 lokakuu
- Päätökset vuoden 2026 opetustunneista järjestöille lokakuu
- Koulutussopimukset vuodelle 2026 päivitetään 31.12.2025 mennessä
- Vuoden 2025 kuluselvitysten viimeinen palautuspäivä 25.1.2026
Sivis lähettää pääkäyttäjille sähköpostia ajankohtaisista Sivis-tuntien käyttöön liittyvistä asioista.
Uusi pääkäyttäjä – tee hakemus käyttöoikeudesta
1. Hae itsellesi Sivisverkkoon koulutuksen vastuuhenkilö -tunnukset, mikäli sinulla ei ole niitä ennestään. Katso ohjeet Siviksen koulutusohjeen sivulta 6.
2. Kun sinulla on Sivisverkon tunnukset, voit hakea pääkäyttäjäoikeuden sähköisesti allekirjoitettavalla pääkäyttäjähakemuksella. Hakemuksesta löydät tarkemmat ohjeet.
3. Kun hakemus on allekirjoitettu ja lähetetty Sivikseen, henkilökuntamme muuttaa käyttäjätunnuksen pääkäyttäjäoikeudeksi. Saat sähköpostia kun käyttöoikeus on hyväksytty.
4. Tutustu Sivisverkkoon pääkäyttäjän tunnuksillasi.
Koulutusta pääkäyttäjille
Sivis kouluttaa ja perehdyttää jäsenjärjestöjä Sivisverkon käyttöön sekä tukee pääkäyttäjiä tehtäviin perehtymisessä. Ole yhteydessä järjestönne koulutusasiantuntijaan.
Tärkeää Sivis-yhteistyöstä
- Keskusjärjestö laatii aina itse järjestön sisäiset käytännöt Siviksen opetusohjelmaan tulevista koulutuksista. Keskustejärjestö määrittelee myös, mitkä sen alaorganisaatiot toteuttavat koulutusta Siviksen opetusohjelmaan. Käytäntöjen on oltava Sivisverkon pääkäyttäjän tiedossa, jotta hän voi seurata, ketkä järjestöstä hakevat käyttöoikeudet Sivisverkkoon ja mitä koulutuksia Siviksen opetusohjelmaan liitetään Sivisverkossa.
- Järjestön Sivisverkon käyttöoikeuksien määrän suhteen ei ole rajoituksia, ne voivat olla kaikilla, ketkä tekevät koulutuksen suunnitelmia Sivisverkkoon.
- Keskusjärjestö lisää nettisivuilleen tiedon Siviksen jäsenyydestä ja yhteistyöstä. Taloudellista tukea Sivikseltä saavien koulutusten tiedoista tulee käydä ilmi, että koulutus järjestetään yhteistyössä Siviksen kanssa ja Siviksen logo tulee olla koulutuksen markkinointitiedoissa.
SivisNYT
-
Syksyn koulutukset – opi uutta ja innostu!
Haluatko kehittyä järjestökouluttajana ja koulutussuunnittelijana? Kiinnostavatko kätevät Yhdistystoiminnan verkkokurssit? Mietityttääkö tekoälyn hyödyntäminen järjestötoiminnassa? Tutustu Siviksen syksyn koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan! -
Puntaroivaa politiikkaa
”Yhdistyskentän pitää valjastaa jäsenten ja aktiivien lisäksi myös muut asianosaiset edistämään yhdistystemme ydinasiaa. Puheet on myös hyvä osata liittää poliittiseen päätöksentekoon jokaisen omissa yhteisöissä”, toteaa Siviksen hallituksen varapuheenjohtaja Ulla Rantanen. -
JHO-koulutus tuo osaamista järjestön hallitustyöskentelyyn
Järjestön hallitusosaaja -koulutuksessa hiotaan hallitustyöskentelyssä tarvittavia taitoja. Koulutus soveltuu niin uusille, vanhoille kuin tulevillekin hallituksen jäsenille. JHO-koulutuksia järjestetään säännöllisin välein sekä suomeksi että ruotsiksi.