Vaikuttavuusosaaminen 

Kun toimintaympäristömuutosten vauhti kiihtyy, korostuu oman toiminnan vaikutusten ja vaikuttavuuden mittaamisen merkitys. 

Tietoa toiminnan tuloksellisuudesta kaipaavat rahoittajien lisäksi myös nykyiset ja tulevat jäsenet ja vapaaehtoiset sekä omat työntekijät ja esimerkiksi lahjoittajat. 

Ennen kaikkea oman toiminnan vaikuttavuuden selvittäminen on tiedolla johtamisen työkalu, joka auttaa pohtimaan: teemmekö oikeita asioita, saammeko aikaan niitä muutoksia joita haluamme? 

Sivis vaikuttavuusosaamisen tukena 

Sivis tarjoaa jäsenilleen monipuolisia palveluita vaikuttavuusosaamisen lisäämiseksi. Koulutusten lisäksi tarjolla on verkostotyötä ja erilaisia työkaluja  

 • Järjestämme vuosittain koulutuksia vaikuttavuudesta. Osa koulutuksista on yksittäisiä webinaareja, osa pitempiä syventäviä koulutuksia. Kurkkaa Siviksen Koulutuskalenteriin.   
 • Vaikuttavuusverkosto on Siviksen ja Allianssin yhteinen verkosto joka kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa. Verkostoon ovat tervetulleita kaikki, joiden työ- tai luottamustoimiin arviointi liittyy. Verkostossa on tarjolla alustuksia erilaisista aiheista, työkalujen esittelyjä, sekä paljon keskusteluja ja vertaisuutta. Liity mukaan vaikuttavuusverkostoon.
 • Vaikuttavasti.fi on vaikuttavuusarvioinnin itseopiskelusivusto, joka tarjoaa materiaalia, tehtäviä ja testejä itseopiskelun tueksi. Opiskele itsenäisesti tai tutustu materiaaleihin vaikka työparin kanssa. Sivis tarjoaa myös vertaisverstas-tapaamisia itseopiskelun tueksi. Tutustu Vaikuttavasti.fi -sivustoon.
 • Osaamiskeskus Kentaurissa kehitetyt Osallisuusmittari ja NEMI – nuorisotyön ekologisen arvot -mittari ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Molemmista mittareista on tarjolla nuoremmille ja vanhemmille vastaajille omat versiot. Vaikka mittarit on kehitetty nuorisotyössä, niitä on käytetty menestyksekkäästi myös muissa järjestöissä.
Kolme henkilöä katsoo tabletin näyttöä yhden osoittaessa sitä sormella.
 • Henkilökuva Marion Fields

  Marion Fields

  asiantuntija

  040 350 4500

  marion.fields@opintokeskussivis.fi

 • Henkilökuva Raisa Omaheimo

  Raisa Omaheimo

  asiantuntija

  050 550 2447

  raisa.omaheimo@opintokeskussivis.fi

SivisNYT