Kestävä elämä
Opintokeskus Siviksellä on käynnissä kestävän elämän ohjelma. Sivis toimii järjestöjensä oppilaitoksena. Kestävän elämän ohjelmassamme kannustamme järjestöjä tiedostamaan kestävän elämän kysymykset osana omaa sivistystehtävää ja luomaan yhdessä järjestöjen kanssa välineitä ottaa kestävän elämän kysymykset osaksi koulutustoimintaa.
Kestävyyskriisin ilmeiset ratkaisutoimet vaikuttavat hyvin teknisiltä – kierrättämistä, päästörajoituksia, jätteiden käsittelyä, uusia energiaratkaisuja. Tarvitaan uudenlaista osaamista ja tietoa toimintamme vaikutuksista. Uusilla toimintatavoilla ja teknologioilla kestävyyskriisiä pyritään yhä ratkaisemaan jatkuvan talouskasvun paradigmasta käsin. Kestävyydellä on kuitenkin myös taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen ulottuvuus.
Siviksen rehtori Marita Salo pohtii Kestävän elämän muutosvoimaa järjestötoiminnasta -julkaisussa, että kestävyyskriisin ratkaiseminen ei ole pelkästään tekninen osaamiskysymys vaan sivistyksellinen. Millaisen käsityksen hyvästä elämästä omaksumme? Sivistys ei ole vain oppimista, koulutusta tai tietoa vaan ihmisen ja yhteisöjen kykyä avartaa ajatteluaan, reflektoida ja luoda uutta.
Kestävän elämän muutosvoimaa järjestötoiminnasta
Julkaisu avaa näkökulmia kestävään elämään ja sen edistämiseen järjestötoiminnassa.
- Kestävä järjestö
- Koulutuksen kehittäminen
- Sivistys
SivisNYT
-
Kestävän elämän periaatteet osaksi järjestöjen arkea
Opintokeskus Siviksen Kestävän elämän ohjelma rohkaisee ja auttaa edistämään kestävää elämää ja siihen kasvamista. Kokosimme ohjelman periaatteista kestävän elämän muistilistan kaikkien järjestöjen avuksi. -
Kestävän elämän ohjelma opastaa järjestöarjessa
Opintokeskus Siviksen Kestävän elämän ohjelman tehtävänä on kannustaa Siviksen väkeä ja jäsenjärjestöjä edistämään kestävää elämää ja siihen kasvamista. -
Yhteisöllisyys ja vuoropuhelu ruokkivat kestäviä valintoja
Sivistys nousee yhteisöistä -podcast | Jakso 2 Kestävä tulevaisuus ei synny itsestään, vaan se täytyy tehdä. Suomen Kansanopistoyhdistys ja Suomen 4H-liitto rakentavat kestäviä valintoja muun muassa yhteisöllisyyden, vuoropuhelun ja kokonaisvaltaisen oppimisen voimalla.